По разкриването на две кражби работят служителите на полицията в Шуменско – издирва се лек автомобил БМВ, откраднат в град Плиска и неизвестно лице, обрало жилище в Шумен. Разкрита е и една кражба на козметични продукти от магазин, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Автомобилът БМВ 18 – Д според собственика му, 28-годишен мъж, бил откраднат за времето от 19:30 часа на 30 януари до 00:45 часа на 31 януари. Автомобилът бил паркиран на ул. “Хан Крум“ в град Плиска. Обявен е за издирване.

Криминалисти от РУ - Шумен издирват извършител на домова кражба от частен дом в града. В неделя преди обяд в полицейското управление е приет сигнал от 37-годишен мъж, че от жилището му на ул. “Иглика“ е извършена кражба на телевизор, прахосмукачка, кафе машина, музикална уредба и други вещи. По негови данни кражбата е станала за времето от 27 ноември до 31 януари. В имота „апашът“ проникнал след като взломил входна врата.

31-годишна шуменка е задържана, след като е установено, че е откраднала козметика от магазин в Шумен. Малко след 20:30 часа на 29 януари в полицейското управление в Шумен е приет сигнал за кражба от търговски обект на ул.“ Бели Лом“ в града. На място бил пратен полицейски екип. По данни на управителя клиентка на хипермаркета извършила кражба на хранителни и козметични продукти на стойност 47 лева. Установена била самоличността й – 31-годишна шуменка. За извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ