ПСЖ постигна важна победа над "Барселона" с 4:1 като гост в първия мач между двата тима от осминафиналите в Шампионската лига. Парижани станаха едва вторият френски тим, който печели на стадиона на каталунците и взеха ключово предимство от три гола преди реванша на "Парк де пренс" на 10 март.

Успехът е още по-значим за ПСЖ, след като френският шампион постигна обрат.

Килиан Мбапе беше над всички на терена, като 22-годишният нападател отбеляза хеттрик - той беше точен в 32-ата, 65-ата и 85-ата минута. Преди това Лионел Меси беше извел "Барселона" наред с точно изпълнена дузпа в 27-ата минута. Другият гол за ПСЖ беше дело на Мойзе Кийн в 70-ата.

Във втори пореден мач в Шампионската лига "Барселона" допусна три или повече гола на своя терен и показа, че има големи трудности в защита. Мбапе е едва третият играч, който вкарва хеттрик на "Барселона" в Шампионската лига, като преди него това правят Фаустино Асприля за "Нюкасъл" и Андрий Шевченко за "Динамо" (Киев), като и двамата го постига през 1997 г.

Началото не го подсказваше, като Антоан Гризман направи пропуск в 14-ата минута. Само пет по-късно добър шанс се откри и пред Мауро Икарди за гостите. В 26-ата минута Лейвин Курзава повали Френки Де Йонг в наказателното поле и "Барселона" получи дузпа.

Меси застана зад топката и беше безкомпромисен от 11-те метра.

До края на първата част "Барселона" почти не стигна до наказателното поле на парижани, а гостите диктуваха действията на терена. Мбапе поведе ПСЖ към обрата като беше точен в 32-ата минута. Той получи пас от Марко Верати, разходи се между централните бранители наа каталунците и вкара с мощен шут с левия крак.

След почивката "Барселона" така и не успя да намери ритъма си на игра, домакините действаха бавно, трудно стигаха близо до вратата на ПСЖ, а в отбрана имаха големи проблеми.
 

В 65-ата минута Паредес намери Алесандро Флоренци на дясното крило. Неговото прострелно центриране не беше добре избито и Мбапе нямаше проблем да вкара за втори път.

"Барселона" не успя да реагира и само пет минути по-късно допусна трети гол. Вкара го Кийн с изстрел с глава след центриране от свободен удар. При него защитата на "Барселона" изпусна младия нападател.

До края на мача "Барселона" имаше само един шанс и той беше след грешка на Кейлор Навас. ПСЖ обаче използваше своите моменти и пет минути пред края Мбапе оформии хеттрика си.

Дневник