1,660 млн. лв. са заложени в бюджета на община Шумен за 2021 г. за текущи ремонти и асфалтиране на улици. Това съобщи по време на дебатите по приемане на бюджета на община Шумен за 2021 г. на днешната сесия кметът Любомир Христов.

Той упомена сумата в отговор на въпрос на съветника от БСП Веселин Пенчев дали и колко средства са заложени за асфалтиране.

„Направили сме количествено стойностни сметки и сме заложили тази сума. Улиците са в списъка след множество жалби на граждани. Освен тези улици, които ще ви представим предстои с други средства да се направят три нови улици – две в кв. „Боян Българанов“ и една в кв. „Дивдядово“, каза Любомир Христов.

По думите на кмета Любомир Христов предстои улиците, които ще се ремонтират тази година да се представят на вниманието на общинските съветници, но не посочи срок за това.

По-късно Христов заяви, че списъкът с улици, изготвен от Общината за ремонт, сигурно ще се промени, защото съветниците приеха предложението на БСП, в което бяха заложени конкретни улици за ремонт и това включва  паркингите на площад „Оборище“, паркинг на кръстовището на бул. „Велики Преслав“ с ул. „Съединение“, ж.к. „Херсон“, пред Томбул джамия, паркинг пред блокове на ул. “Владайско въстание“ № 3, 5, 7, паркинг зад библиотеката.

ШУМ.БГ