Юрген Клоп продължава да се ползва с огромна подкрепа от собствениците на "Ливърпул" въпреки негативната серия, в която изпадна шампионът на Англия. Мърсисайдци загубиха последните си шест поредни домакински мача във Висшата лига, записвайки най-лошата серия в 128-годишната си история.

Тимът от "Анфийлд" има само един успех в последните си седем шампионатни срещи и общо две победи в последните осем двубоя във всички турнири. След вълна от контузии на ключови футболисти и сериозно отстъпление в играта, "Ливърпул" е едва осми в таблицата.

Според вестник "Таймс" кризата по никакъв начин не застрашава поста на Клоп, който е начело на "Ливърпул" от 2015 г.

"Собствениците от "Фенуей спортс груп" продължават да вярват, че Клоп е правилният човек, който да води целия клуб напред", пише британското издание, позовавайки се на вътрешен източник.

В последните 10 години собствениците на клуба уволниха двама мениджъри, които пропуснаха да класират тима в Шампионската лига - Кени Далглиш и Брендън Роджърс. В момента тимът е на седем точки от Топ 4, но има шанс да продължи към четвъртфиналите в Шампионската лига. След първия осминафинал с "РБ Лайпциг" червените имат аванс от 2:0.

"Таймс" уточнява, че собствениците на клуба са готови да подпомогнат Клоп през лятото с осигуряване на попълнения. Също така тимът няма да предприема чистка.

"Вярвам, че следващият сезон ще бъде по-различен, когато можем да разчитаме на ключови футболисти като Ван Дайк и Джордан Хендерсън", каза наскоро Клоп.

Дневник