„С удоволствие съм тук да подкрепя листата на Шумен и да дадем старт на кампанията на коалиция „Изправи се! Мутри вън!”. Обещахме съотношение 70% граждански срещу 30% партийни кандидати, но навсякъде съотношението е близо 90 на 10 или изцяло 100% граждански листи. Ние сме платформата на обикновените хора и  това се вижда от състава  на нашите листи, макар че това са обикновени хора с необикновени качества, както се вижда и в Шумен”, заяви Мая Манолова при откриването на офиса на коалиция „Изправи се! Мутри вън! в Шумен.

„Ние сме платформата на обикновените хора, решени сме да сложим край на модела с чекмеджето, задкулисен модел, с който ни управлява ГЕРБ с ДПС и да приведем в действие за незабавна защита на обикновените хора, насочен към повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за малкия и среден бизнес, зелени политики, ревизия на това управление на Бойко Борисов в последните 11 години, т.е. да продължим нашите омбудсмански теми и каузи – и моята и на Иван Капралов”, категорична бе Манолова.

„Ние с Иван знаем как това трябва да бъде направено, а и знаем също така какъв е пътя една институция, благодарение на волята и желанието на конкретната личност, може да се превърне в институция – омбудсман, която да служи на българските граждани! Това е нашата задача! Парламентът да се откаже от привилегиите на народните представители в полза на българските граждани - без бонуси и възнаграждения в бордовете на държавните и общински дружества, без служебни автомобили. След това ще внесем Закона за частния фалит, който внесох в качеството си на омбудсман, но все още отлежава в нечие чекмедже. Ще превърнем държавата и институциите в държава омбудсман и институции омбудсман. Ще им припомним за кого са създадени и на кого служат", допълни Манолова.

Пресцентър на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!”