ГЕРБ също няма да има изявление за резултатите от изборите и възможните конфигурации на бъдещата изпълнителна власт. Единственият коментар от управляващата партия дойде от Любен Дилов от движение "Гергьовден", който е водач на листата на ГЕРБ в Бургас, без да е член на партията.

Той беше изпратен при чакащите пред централата на партията журналисти, за да съобщи, че засега данните са предварителни и не може да се очаква да се говори на тяхна база. В отговор на въпросите многократно повтори, че не може да говори за бъдещи коалиции.

Дилов повтори тезата лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов от днес - че изборите са били много скъпи. За разлика от Борисов, който при гласуването си обясни, че "не е смятал" колко пари са дадени, той уточни сума - 150 млн. лв., и напомни, че евентуални нови избори заради невъзможност да се излъчи правителство, ще струват пак толкова. "Отделно имаме и президентски избори. Да си дадем сметка за това можем ли да похарчим 350 млн. в рамките на тази година, когато имаме да се възстановяваме след COVID кризата. Това е най-важният въпрос. Това е оферта към разум", заяви Дилов. В края на изказването си той призова журналистите да отидат да пият чай.

Дневник