ГЕРБ свиква национално събрание на 11 май, което да избере ново партийно ръководство. Дневният ред предвижда освобождаване на зам.-председателите на партията и избор на нова Изпълнителна комисия. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в устава на партията. Не се предвижда смяната на председателя на партията Бойко Борисов.

Форумът ще се проведе онлайн заради епидемиологичната обстановка. Съгласно действащия устав национално събрание на партията се провежда най-малко веднъж на 4 години. Последното се проведе на 26 ноември 2017 г.

Заместник-председатели на ГЕРБ са кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. В изпълнителната комисия са още Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Даниела Дариткова, Тодор Тодоров и Цвета Караянчева.

Управляващата все още партия спечели парламентарните избори с 26.18% от гласовете, резултат при 100% обработени протоколи, но все още без да е окончателно потвърден от ЦИК. Партията обаче няма заявена подкрепа сред останалите участници в следващия парламент.

По време на вчерашния заседание на Министерския съвет Борисов поздрави министрите от партията и изтъкна, че това е пета поредна победа на парламентарни избори и общо четиринадесета.

Дневник