Бившият селекционер на националния отбор Христо Стоичков заяви, че се надява да не е прекалено късно за голяма промяна в българския футбол. Той постави под въпрос провеждането на конгреса на БФС през юни.

"На мен и въобще на нас, българите, ще ни лисва (че отборът не се класира на европейското). За съжаление, другите даже няма и да забележат, че не сме в джаза. Истина боли, но трябва да си признаем, че нямаме никаква класа да сме на финалите на европейското", каза Стоичков в интервю за "Код спорт".

"Промяната днес е толкова наложителна, колкото не е била. Но вие сигурни ли сте, че ще има конгрес? Дата има, но в България това още нищо не означава. Не искам от десет хиляди километра да давам съвети. В момента съм ангажиран с друго. Надявам се, че все пак хората от футбола ще вземат съдбата си в ръце. Ако, разбира се, не е станало фатално късно за генерална промяна. Иска ми се да вярвам, че не е", заяви бившият нападател, който е коментатор в САЩ.

Стоичков посочи, че вече е споделял вижданията си. "Навремето, когато си тръгвах като селекционер от националния отбор, се опитах да обясня на злобарите, че с отношението си към успелите в играта и робуването на клубни пристрастия погубват въобще футбола ни, но не поискаха да ме чуят. Е, сега поне го виждат, предполагам. Но от това на мен не ми става по-леко. За тях не знам".

Според него фаворит за спечелване на европейското първенство е световният шампион Франция.

Дневник