В момента се обсъждат теми за правителството, което ще предложи ГЕРБ. Със сигурност има хора, които са подготвени за министри и в момента са министри, каза днес пред БНТ социалният министър Деница Сачева, която беше избрана за депутат от ГЕРБ в новия състав на Народното събрание.

Така че, настоящият кабинет няма да бъде повторен напълно, но успешни имена от него ще намерят място в новия. Аз лично предпочитам да остана народен представител, допълни Сачева. Тя поясни, че партията е длъжна да предложи правителство, въпреки че то вероятно ще бъде отхвърлено.

Изборите ни показаха, че обществото е много фрагментирано, че хората са много разделени, всички имат различни виждания и гледни точки и в момента сме пред решаване на един доста труден ребус, коментира тя
Готови сме да бъдем опозиция, както и сме готови за предсрочни избори. Въпросът е кое е полезно в момента за страната, обясни Сачева.

Ако не достигат 10 гласа за едно бъдещо стабилно управление, ние ще ги дадем за политики, които са отговорни и имат смисъл за хората, каза тя.

Коментирайки възможността за съставяне на служебно правителство от президента Румен Радев, Сачева коментира, че той е фокусиран върху президентските избори, но "има страст" към служебните правителства. /Дневник