Шумен е един от 22-та града в страната, в които през тази седмица ще отворят доброволни пунктове за предаване на пластмасови капачки. Всички, които са събирали, могат да ги предадат на 29 май от 10.00 до 14:00 ч. в пункта партньор на „Капачки за бъдеще“ от 2018 г. - мебелен магазин PREGО, с адрес ул. „Васил Левски“ 6.

„Съвсем близо сме до даряването на първата специализирана детска неонатална линейка в България. През последния уикенд успяхме да съберем над 22 000 кг (22 тона) пластмасови капачки от 14 населени места в България. Тази седмица продължаваме! Помогнете, като донесете капачките си в периода 25 - 30.05.2021 на едно от нашите събития в други 22 града, сред които и Шумен“, това апелират основателите на кампанията Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Организаторите напомнят, че 100% от всички дарения, които получават, отиват за медицинска апаратура.

Припомняме, че шуменци се включват в кампании за събиране и рециклиране на пластмасови капачки още от 2018 г. Тогава със средствата от кампанията на Фондация "Нашите недоносени деца" шуменската болница получи дарение от 6 електронни бебешки теглилки и ларингоскопски комплект, на стойност 978 лева.

През 2019 г. се проведе благотворителната кампания „Аз вярвам и помагам“. Тогава община Шумен събра капачките и ги предаде на организаторите на кампанията, а с получените средства бе закупена и дарена медицинска апаратура в най-голямото отделение по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р. Димитър Стаматов – Варна“ и най-голямото отделение за детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна.

През годините от 2018, шуменци периодично предаваха капачки в пункта на магазин PREGO и така помогнаха за закупуването на апаратура за болници в цялата страна.

Повече за събитието в събота, четете тук , или на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/

ШУМ.БГ