Четирима шофьори бяха задържани в полицейските управления в Шумен и Нови пазар, след като са били установени да карат след употреба на наркотици или алкохол през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

С 1,30 промила алкохол в кръвта шофира 48-годишен шуменец в село Царев брод тази нощ. Той бил зад волана на Фолксваген Пасат с търговищка регистрация и бил спрян за проверка  01:15 часа на ул. “Иван Вазов“ в село Царев брод.

Екип на пътна полиция установил, че шофьорът лъха на алкохол. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,30 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ.

Вчера около 15:20 часа служители на РУ - Нови пазар извършили проверка на водач на лек автомобил Фолксваген Голф с шуменска регистрация. Водачът, 25-годишен мъж от град Игантиево, се движил по ул. “Евлоги Георгиев“ в Нови пазар. По време на проверката бил тестван с дръг чек, който отчел положителна на канабис, амфетамин и метамфетамин проба. Не е дал кръвна проба за химичен анализ.

Около 20:50 часа на 24 октомври екип на пътна полиция забелязал  БМВ 318 Д без  регистрационни номера по АМ “Хемус“ Полицаите настигнали водача и му подали стоп палка. Шофьорът, 33-годишен мъж от варненското село Манастир, спрял до една от бензиностанциите край Нови пазар.

При проверката се изяснило, че автомобилът не бил регистриран по надлежния ред, а водачът дал положителна на амфетамиин проба. Дал е кръвна проба за анализ.

Лек автомобил Сеат Леон без номера бил забелязан и в Шумен в събота. Около 17:40 часа на бул. “Ришки проход“ в Шумен екип на пътна полиция спрели шофьора на Сеат-а.

Установено било, че зад волана е 35-годишен мъж от село Ивански. Автомобилът не бил регистриран по надлежния ред. Водачът не представил свидетелство за управление, а след справка  станало ясно, че е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наказанието му за шофиране без да притежава книжка.  Тестван бил за шофиране след наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба.

По четирите случая са образувани бързи досъдебни производства.

ШУМ.БГ