Двама водачи са установени тази нощ да шофират след употреба на алкохол. Единият е спрян за проверка край Смядово, другият в село Тодор Икономово, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Около 01:20 часа на 24 февруари близо до град Смядово полицейски служители на РУ - Велики Преслав спрели за проверка водач на лек автомобил Фолксваген Голф с шуменска регистрация. Зад волана бил 29-годишен мъж от Върбица. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,22 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

При проверката станало ясно и, че автомобилът е собственост на 70-годишен мъж от Върбица, като 29-годишният е закупил колата, но тя все още не е била прехвърлена на негово име.

Около 01:51 часа тази нощ в село Тодор Икономово е установен да шофира с алкохол и 30-годишен жител на село Дойранци. Полицейски служителите на РУ - Каолиново спрели за проверка водач на лек автомобил Нисан Алмера с шуменска регистрация. Зад волана бил 30-годишен мъж, който бил  във видимо нетрезво състояние.  Тестван е с дрегер, който отчел 1,93 промила алкохол в издишания от водача въздух.

Откаран е до ЦСМП в Каолиново, където отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ