Ръководството на Североизточно държавно предприятие - Шумен (СИДП) проведе днес среща с представители на всички дърводобивни фирми, които работят на територията на ДГС-Върбица. На събирането присъства и директорът на териториалното поделение инж. Росен Русев. Основната тема на срещата бе снабдяването на местно население с дърва за огрев за отоплителен сезон 2022/2023г., съобщиха от пресцентъра на СИДП.

Оттам допълниха, че по време на събирането директорът на предприятието инж. Ради Иванов е набелязал няколко спешни мерки, които да ускорят добива на дърва, за да не се притесняват хората, че ще останат на студено през зимните месеци. От фирмите са декларирали, че имат готовност да започнат да работят и в нови отдели определени от стопанството, както и че ще включат целият си производствен капацитет, за да започне по-бързото снабдяване с дърва за огрев на хората от всички населени места на територията на община Върбица.

Девет са дърводобивните фирми, които работят на територията на горското стопанство. Въпреки липсата на работна ръка през последната година, те имат готовност да се справят с двойно увеличените заявки за този сезон, уточняват от СИДП 

ШУМ.БГ