Двама водачи са били задържани в арестите в Шумен и Нови пазар, след като са установени, че шофират след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

В Шумен 46-годишен се качи зад волана с 2,48 промила алкохол. Водач на Опел корса бил спрян за проверка в събота около 23:20 часа  на кръстовище, образувано от улиците „Ален мак“ и „Невен“. Автомобилът бил управляван от 46-годишен мъж от Шумен. Бил във видимо нетрезво състояние, Тестван бил с дрегер, който отчел 2,48 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК.

Около 01:20 часа на 15 октомври за проверка на ул. “Ильо Войвода“ в Нови пазар бил спрян водач на лек автомобил Ауди А4 с шуменска регистрация. Зад волана бил 47-годишен мъж. Лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер. Отчетени са 2,12 промила алкохол в издишания въздух. Издаден му е талон за изследване, не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ