Отборът на „Васил Левски“ Нови пазар записа загуба от „Етър“ Велико Търново в първи мач от пролетния полусезон в А група при жените. Двубоят се игра в Суворово, а тимът от Велико Търново спечели с 32:22.

Момичетата от Нови пазар изиграха силно първо полувреме, в което водеха в резултата през по-голямата му част, а две минути преди края резултатът бе 14:12. „Етър“, обаче успя да стигне до равенство – 14:14, но в последната атака за първата част „Васил Левски“ отбеляза и на почивката имаше аванс от гол – 15:14.

През второто полувреме момичетата от Нови пазар направиха много пропуски в атака, докато тимът на „Етър“ отбелязваше почти при всяко свое нападение, въпреки отличната игра на вратарката на „В. Левски“ Преслава Стойчева. В началото на втората час „Етър“ направи серия от пет гола и поведе с комфортна разлика – 19:15. „В.Левски“ върна едно попадение, но хандбалистките на „Етър“ вкараха нови седем безответни гола. Така аванса на отбора от Велико Търново стигна 10 гола – 26:16. Момичетата от Нови пазар успяха да стопят част от разликата за 21:27, но в края на мача отново не бяха убедителни в атака и „Етър“ се поздрави с убедителна победа.

ШУМ.БГ