Николинка Димитрова (Nika Nyoko) ще открие в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” изложба актова живопис „Неназованата”. Тя ще бъде открита на 16 октомври, в 17:00 ч. и ще гостува до 28 февруари.

Композициите се открояват с многопластовост по отношение на използваната техника, на посланията и са отражение на интереса на художничката към човека и неговата душевност. Идеята на автора с плавната игра на тонове и полутонове, пластичността и фините нюанси в платна е да оставят усещането за нежност, лиричност, безвремие и да приканят към размисъл и среща със самите себе си.

Николинка Димитрова е завършила ШУ „Епископ Константин Преславски” – специалност „Педагогика на изобразителното изкуство”, както и майсторски класове акварел, курс по арттерапия към Европейска асоциация за дистанционно обучение и по многопластова маслена живопис към Old Masters Academy. Работи като дигитален илюстратор за български и международни издателства.

Автор е на изложбите „Приказки и фантазии” (дигитални илюстрации), „Поглед към морето” (акварел) и „За нас откровено” (акварел). През 2016-та участва в световния фестивал на акварела „Fabriano in acquerello” в Италия, където печели наградата на „MAXI PAINT PERFORMANCE” „Daniel Smith”.

ШУМ.БГ