Отборът на „Васил Левски“ Нови пазар отпадна в четвъртфиналната фаза на турнира за купата на Българи по хандбал при жените. Момичетата на треньора Николай Топузаков бяха елиминирани от „Етър“ Велико Търново с 34:29.

В Суворово „Етър“ взе аванс от четири, пет гола още в началото на мача и домакините от „Васил Левски“ трябваше да догонват съперника. Те намалиха разликата до три гола в средата на полувремето, но отборът от Велико Търново отново дръпна в края на първите 30 минути и на почивката поведе със 17:11.

През втората част тимът от Нови пазар беше близо до обрат, но не успя да се възползва от спада в играта на „Етър“. При резултат 20:14 в полза на хандбалистките от Велико Търново момичетата на „Ваасил Левски“ направиха много силни минути и в 44-ата разликата бе само един гол – 22:21. Последва точно изпълнена дузпа за „Етър“ и гол от игра и великотърновки отново излязоха напред, като съумяха да задържат крехкия си аванс. При 30:27 тимът на „Васил Левски“ направи четири поредни пропуска в атака, докато „Етър“ вкара четири гола и взе победата.

Кунка Предьова се отличи в този мач за „Васил Левски“, след като наниза 14 попадения във вратата на противника. Със 7 гола се отчете Рени Еремиева. С  по 9 гола за победителките се отличиха Миглена Христова и Денислава Петрова.

ШУМ.БГ