Италианската компания за производство на кабели „Дъ Спешъл Кейбъл Кампъни Индустриал“ ЕАД (TSCCI SPA) откри официално свой завод в Индустриалния парк в Шумен. 

Лентата символично бе прерязана днес на специална церемония от изпълнителния директор на компанията Карло Роберто Лоренцо Крочи. На събитието присъстваха представители на фирмата, както и нейни партньори, кметът на община Шумен Любомир Христов, изпълнителният директор на “Индустриален парк-Шумен” АД Николай Тончев.

“Благодаря за топлото посрещане на всички присъстващи. Искам да поднеса специалните си благодарности на нашия партньор Sarkuysan, благодарение на когото ние сме тук днес. Изключително горди сме, че сме техен партньор вече 30 години”, каза Карло Крочи. Той увери, че заедно със своите служители, се стреми  към създаване на висококачествени продукти и ефективно оптимизиране на процесите в производствената дейност, така че клиентите им да бъдат удовлетворени.

Дейността на TSCCI SPA е свързана с производство на специални кабели, които намират приложение в индустрията, най-вече за видеонаблюдение, пречиствателни станции и автомобилостроене (т.нар.кабели за „ниско напрежение“), а също и в метростанции, летища, газопроводи, пожароизвестяване, ВМС, алармени, сигнални, LAN.

Компанията регистрира своето дружесто в България „Дъ Спешъл Кейбъл Кампъни Индустриал“ ЕАД през 2022 г, а заводът в Шумен бе успешно въведен в експлоатация в началото на тази година. Той е разположен на територия от 14000 кв.м., с изградена инфраструктура, като застроената му площ е близо 4000 кв.м.

Изграден е първият етап от строежа на завода, като предстои неговото разширяване.

Дружеството работи с квалифициран и мотивиран персонал. Към настоящия момент разполага с 35 работници с тенденция за тяхното увеличаване.

Основен контрагент на дружеството, като доставчик на суровини, е турското дружество Sarkuysan, което има и завод в Индустриална зона в гр.Шумен, собственост на дъщерното дружество "Сарк България" АД.

Клиентите, с които TSCCI SPA има създадени търговски отношения, са от държавите Белгия, Холандия, Англия, Ирландия, ОАЕ, Египет, Катар, Саудитска Арабия и Италия.

Платена публикация