Астана ще бъде следващият съперник на българския Лудогорец в европейските клубни турнири.

Първенецът на Казахстан допусна втора поредна загуба, този път у дома с 0:2, от хърватския Динамо Загреб и с общ резултат 0:6 отпадна във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Така Астана ще продължи европейското си участие във втория по сила турнир на Стария континент - Лига Европа, където е и Лудогорец, който във вторник отпадна от словенския Олимпия Любляна с общ резултат 2:3.

Динамо пък се класира за третия квалификационен кръг в Шампионската лига. В него хърватите ще се изправят срещу шампиона на Гърция АЕК Атина.

Безспорно обаче хитът на вечерта в пресявките за Шампионската лига отново бе Клаксвик. Екзотичният тим от Фарьорските острови успя да вземе втори престижен скалп, като си осигури евромачове поне до Нова година.

След като в първия кръг Клаксвик сензационно елиминира Ференцварош, сега дойде ред и на първенеца на Швеция Хакен. След 0:0 в първата среща и 3:3 на реванша, Клаксвик показа по-здрави нерви при дузпите и се класира за следващата фаза.

Дузпи трябваха и на швейцарския шампион Сервет, който сътвори малко чудо и отстрани Генк в реванша между двата тима. Впечатляващото в случая бе, че гостите играха с човек по-малко почти цял мач, като Енцо Кривели бе изгонен още в 5-ата минута, но въпреки това те показаха мъжество и успяха да стигнат до крайния успех.

Така швейцарският тим продължава напред в турнира, където го очаква шотландският Рейнджърс. Генк пък отпада от надпреварата и отива в третия кръг на Лига Европа, където ще има за съперник Олимпиакос.

Dir.bg