Барселона отново има сериозен проблем с картотекирането на отбора си за новия сезон.

Причината е добре известна - правилата за финансов феърплей в Испания, според които каталунците харчат повече, отколкото могат да си позволят и това води до документални пречки.

Според местното издание Sport, в момента Барселона е успял да картотекира само 13 играчи, с което е достигнат лимита.

Това са Марк-Андре тер Стеген, Жул Кунде, Ерик Гарсия, Андреас Кристенсен, Франк Кеси, Френки де Йонг, Педри, Гави, Феран Торес, Ансу Фати, Рафиня, Усман Дембеле и Роберт Левандовски.

Ако Барса не подобри спешно финансовото си положение и така да увеличи бюджета си за заплати, ще трябва да разчита само на тези футболисти за новия сезон, както и на юноши от школата.

Миналия сезон ръководството активира няколко финансови лоста, но сега изглежда невъзможно. Добра новина все пак е, че се очаква в близките дни Дембеле да напусне клуба и да даде глътка въздух на финансите.

В момента Барса е на турне в САЩ, където спечели мачовете си срещу Реал Мадрид с 3:0 и Милан с 1:0, но загуби с 3:5 двубоя от Арсенал. Към тима се присъединиха Илкай Гюндоган, Иниго Мартинас и Ориол Ромеу, но към момента нито един от тях не може да започне мачовете в Ла Лига.

Дир.бг