Неймар ще бъде поредната футболна суперзвезда, която избира милионите на Саудитска Арабия пред това да бъде част от някой от най-силните тимове в Европа.

Френските медии съобщават, че ПСЖ вече е приел офертата на Ал-Хилал за играча, като остава само той да отпътува за Рияд, където да парафира своя контракт.

Сделката е на стойност 90 милиона евро, като с включените бонуси тя може да достигне 100 милиона, което е над два пъти по-малко от парите, които ПСЖ даде на Барселона през 2017-а, за да осъществи рекордната във футбола сделка за 222 милиона евро.

Иначе самият играч и Ал-Хилал бяха договорили условията помежду си още преди ПСЖ да приеме офертата, като отново според френските медии, става въпрос за контракт на стойност 160 милиона за две години.

Сделката не е изненада, защото още през миналата седмица стана ясно, че Неймар не попада в плановете на Луис Енрике и му е било съобщено, че няма да е част от първия тим на ПСЖ през новия сезон.

Така въпросът бе само дали той ще приеме завръщане в Барселона, парите на Лос Анджелис ФК, или още повечето пари на Ал-Хилал, като отговорът вече е ясен, а бразилецът ще е поредното голямо име в мащабния проект на саудитците.

Дир.бг