Тежка нощ имаха някои от големите фаворити на Мастърс турнира в Синсинати, където отпаднаха Даниил Медведев и Стефанос Циципас, а Карлос Алкарас мина през нов трисетов екшън, за да продължи в четвъртфиналите.

Само Новак Джокович, този магистър по спортна психология, нямаше затруднения и поднови абонамента на стар клиент на корта.

Медведев отпадна от Александър Зверев, който пък за първи път през годината спечели срещу опонент от топ 10 в ранглистата - 6:4, 5:7, 6:4. Трисетовото зрелище бе един от мачовете на турнира дотук.

Саша бе шампион в Синсинати през 2021-ва, но пропусна миналогодишното издание с травма. Така той е с осем поредни победи на този корт и продължава на четвъртфинал.

Циципас бе хаотичен, изнервен и на моменти разпилян в отиграванията си, като справедливо си получи заслуженото от Хуберт Хуркач, който отново бе непоколебим на свой сервис - 3:6, 4:6.

Непостоянството продължава да е бич за гърка, който така и не може да намери ритъм в поредни турнири.

Световният №1 Карлос Алкарас си върна на Томи Пол (САЩ) за изненадващата загуба от него в Торонто преди седмица. Испанецът спечели със 7:6, 6:7, 6:3 за 3 часа и 14 минути на корта, но отново показа, че има признаци на умора в играта му.

Класата е ясна при младия испанец, но той няма да издържи с трисетови мачове всеки ден, а и предстои US Open, където го чакат и петсетови битки. По същия начин Алкарас се бори до припадък на корта в три сета, за да елиминира австралиеца Джордан Томпсън на старта в Синсинати.

Само "старото куче" Новак Джокович нямаше такива проблеми. Неговата серия срещу Гаел Монфис вече е 19-0, след като сърбинът рутинно спечели тази сутрин с 6:3, 6:2.

Това е рекорден баланс между двама играчи на топ ниво в ATP, а френският ветеран просто се усмихна и повдигна рамене, докато поздравяваше Ноле. Очевидно няма рецепта как да спечели срещу майстора от Белград.

Още резултати:

Тейлър Фриц - Душан Лайович 5:0, отказване на Лайович

Макс Пърсел - Стан Вавринка 6:4, 6:2

Адриан Манарино - Макензи Макдоналд 6:4, 3:0, отказване на Максоналд

Алексей Попирин - Емил Руусувуори 6:2, 1:6, 6:3.

На четвъртфиналите в петък и събота сутринта:

20:00 ч Хуркач - Попирин

следван от Алкарас - Пърсел

Не преди 02:00 ч Манарино - Зверев

следван от Фриц - Джокович.

Дир.бг