НБА официално оповести програмата за редовния сезон на всички отбори, като вече знаем и срещу кои тимове ще се изправят Александър Везенков и Сакраменто в първите си мачове. Кингс, където ще играе българската звезда, откриват сезон 2023/2024 с гостуване на Юта Джаз в Солт Лейк Сити на 25 октомври, след което идват две поредни изключително интересни домакинства.

Срещу тимовете на едни от най-големите фигури в световния баскетбол

Първото от тях е на 27 октомври срещу регионалния съперник от Северна Калифорния - Голдън Стейт Уориърс със Стеф Къри в състава, а два дни по-късно, на 29 октомври, в столицата на щата пристига друг местен съперник в лицето на Лос Анджелис Лейкърс с ЛеБрон Джеймс.

На 17 ноември Саша и съотборниците му гостуват на Сан Антонио, където ще мерят сили с избор №1 в Драфта тази години - Виктор Уембаняма, а само два дни по-късно, на 19 ноември, предстои визита на Далас Маверикс и Лука Дончич.

В първия си мач за последния месец от годината, на 2 декември, "кралете" гостуват на шампионите от Денвър и сръбския маестро Никола Йокич. Първата среща на Везенков срещу гръцката суперзвезда Янис Адетокумбо ще бъде на 14 януари в Милуоки.

На 4 април Кингс ще пътуват до легендарната "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, а ден по-късно имат и визита в Бостън.

Последната им среща за сезона е на 14 април у дома срещу Портланд.

Сакраменто ще изиграе общо 82 мача през редовния сезон, като 22 от тях ще бъдат предавани в национален ефир в САЩ.

Дир.бг