За втори пореден кръг в Премиър лийг Ливърпул остана с човек по-малко, но отново извоюва победа. И за разлика от домакинското 3:1 срещу Борнемут преди седмица, сега трите точки бяха още по-сладки, защото бяха спечелени при трудно гостуване и след обрат - 2:1 над Нюкасъл.

Героят за мърсисайдци бе Дарвин Нунес, появил се в игра по-малко от четвърт час преди края. Уругвайският нападател вкара и двата гола за "червените", като по този начин смълча хилядите по трибуните на "Сейнт Джеймсис Парк", които очакваха успех от своите любимци.

Все пак "джордитата" играха с човек повече в продължение на повече от час.

Върджил ван Дайк бе изгонен с директен червен картон в 28-ата минута, само три след първия гол за вечерта, който бе дело на Антъни Гордън. Той се възползва от нескопосано от играване на Трент Александър-Арнолд и сам срещу Алисон реализира за 1:0. Почти веднага след това капитанът на гостите повали Александър Исак, а съдията го изгони веднага, като ВАР потвърди решението му. Юрген Клоп и всички на пейката на гостите обаче имаха сериозни претенции към това решение, тъй като Ван Дайк игра и с топката.

Десетина минути преди почивката Алисон Бекер направи фантастично спасяване след прекрасен изстрел на Мигел Алмирон.

През втората част и двата отбора имаха своите шансове, но трябваше да се стигне до влизането на Нунес, който открадна шоуто само минути след като Алмирон нацели греда.

Деветката на гостите възстанови равенството в 81-ата минута, когато топката се оказа в краката му след рикошет в защитник на "свраките", а после с диагонален удар с десния крак Дарвин реализира за 1:1.

В 93-ата минута от почти идентична позиция уругвайският национал направи обрата пълен. Чудесен пас на Мохамед Салах го изведе зад защитата, а Нунес отново с десния крак и отново по диагонал, прати топката зад Ник Поуп за 2:1.

Дир.бг