Лионел Меси още не е закръглил дори два месеца като футболист на Интер от Маями, но вече е №3 в историята на клуба по отбелязани голове.

Куриозно и донякъде направо изумително, но пък и не толкова трудно обяснимо.

Аржентинецът дебютира на 22 юли срещу Крус Азул в Купата на лигите, вкарвайки победния гол за 2:1.

Последваха още 10 попадения в следващите осем двубоя, като в събота вкара първото в Мейджър лигата, влизайки от скамейката като резерва срещу Ню Йорк Ред Булс.

С 11 гола, Лео е вече трети в класацията, изпреварвайки Джоузеф Мартинес, партньора му в атака, който има 10 за Интер. Но в 32 изиграни мача...

Начело на ранглистата е Гонсало Игуаин, дългогодишен съотборник и приятел на Меси в аржентинския национален отбор.

Той наниза 29 гола в 70 мача, преди да се откаже от футбола миналото лято.

Втори е еквадорецът Леонардо Кампаня, който също още е в тима (18 гола в 55 мача). И трети... Лео - 11 попадения в 9 двубоя.

Налага се уточнението, че вечният списък с реализаторите на Интер не е никак дълъг и впечатляващ като брой вкарани голове, тъй като клубът функционира едва от три години и половина. Игуаин бе първата звезда в състава, когато той се включи в Мейджър лигата.

С темповете, с които бележи - 1.22 гола средно на мач, Меси може да надмине Гонсало още този сезон, тъй като в него остават 10 срещи от редовния сезон в МЛС и финал за Купата на Щатите.

dir.bg