31-годишен шуменец с отнета шофьорска книжка заради управление след употреба на наркотични вещества, отново е хванат да шофира с амфетамин и метамфетамин.

Мъжът бил зад волана на лек автомобил Хонда с чужда регистрация и е спрян за проверка малко след 23 часа снощи от служители на РУ - Нови пазар на ул. “Хан Крум“ в града, съобщиха от ОД МВР.

Водачът не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че му е отнето за управление след употреба на наркотици. Тестван бил с дръг тест, който отчел положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Още един шофьор бе установен да кара след употреба на наркотични вещества. Около 00:30 часа на 30 август екип на пътна полиция спрял за проверка на бул. „Симеон Велики“ в Шумен водач на Ауди А6 с русенска регистрация.

Автомобилът бил управляван от 26-годишен мъж от русенското село Бъзън. Водачът бил тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетена била положителна на канабис проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ