Дългогодишният национал на България и бивш селекционер на страната ни Петър Хубчев се бори с коварно заболяване. Това заяви на пресконференция, свързана с предстоящия "Мач на надеждата", Стилиян Петров. Някогашният капитан на България, който бе диагностициран с левкемия, но успя да се справи с болестта, организира събитието с изцяло благотворителен характер.

"Той се нуждае от много вяра и позитивна енергия, за да премине през всички тези препятствия. Призовавам в петата минута всички фенове на стадиона да подкрепят Петър Хубчев, подобно на начина, по който ме подкрепяха и мен", заяви Петров днес.

Хубчев бе част от националния ни отбор, завършил на четвърто място на световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година.

За последно бившият защитник бе треньор на Берое (Стара Загора). В кариерата си той е водил още Левски, Ботев (Пловдив), Славия и Черноморец (Поморие) у нас, както и дублиращите отбори на Айнтрахт (Франкфурт) и Волфсбург в Германия.

Редом до Петров на прескоференцията бе и друг играч, носил капитанската лента на България - Красимир Балъков.

"Искам да кажа на Петър Хубчев, че именно това е футболът - нещо уникално, можеш да печелиш и да губиш, но когато дойде такава битка, с която Стилиян се пребори, очакваме и той да се пребори, той има воля да премине със същия резултат, с който Стилиян. С него сме. Ще му вдъхваме вяра и надежда. Сигурни сме, че ще даде всичко от себе си да премине през тази битка", каза Бала.

Коло Туре, Флоран Малуда, Гари Кейхил, Максуел, Патрик Бергер, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Карл Икеме, Алън Хътън, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг, Ашли Йънг, Ричард Дън и Джеймс Колинс са чуждестранните звезди, които трябва да пристигнат в София за "Мача на надеждата" на Националния стадион "Васил Левски".

От българска страна също ще има звездно участие, като освен Стилиян Петров изпъкват имена като Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Красимир Балъков, Мартин Петров и още редица изтъкнатни бивши национали.

Дир.бг