България приключи участието си на Европейското първенство по волейбол в осминафиналната фаза на турнира.

Националите отстъпиха с 0:3 (21:25, 21:25, 15:25) на олимпийските шампиони от Франция пред пълните трибуни на "Двореца на културата и спорта" във Варна.

Срещата започна с минута мълчание заради националния траур и в памет на жертвите на природните бедствия по Южното Черноморие.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

Играчите на Пламен Константинов влязоха много добре в мача, като водеха в резултата през почти целия първи гейм. Добра атака на Алекс Николов изведе нашите напред с 10:7, но силни минути на французите им дадоха аванс от 13:14 преди България да се върне начело и пак да дръпне - този път с 19:17. В остатъка от гейма обаче домакините взеха само две точки и отстъпиха с 21:25.

Франция влетя ударно във втория гейм и принуди Константинов да вземе прекъсване пр 7:1, а българите все пак успяха да се върнат, доколкото могат, доближавайки се до 15:18, но отново загубиха частта и отново на 21.

"Петлите" задържаха инерцията и в третия гейм, който затвориха на 15 в своя полза, след като бяха повеи с 16:8 и закономерно продължиха напред към четвъртфиналите.

Tам ги очаква Румъния - отново във Варна, като срещата ще се играе на 11 септември.

След края на мача либерото на БългарияТеодор Салпаров и разпределителят Георги Братоев обявиха, че днес са изиграли последния си мач за националния отбор.

Дир.бг