Георги Иванов - Гонзо, който заема поста отговорник за националните отбори, единствен застана пред медиите при прибирането на националите ни от Черна гора.

Вчера родният тим претърпя разочароващо поражение с 1:2 в Подгорица, макар почти цяло полувреме да игра с човек повече.

Поражението с гол в последната 96-а минута ни остави без реални шансове за класиране на Евро 2024, а Георги Иванов заяви, че оставката на Младен Кръстаич не е нещо, което стои на дневен ред.

    "В националния отбор се оформя едно ядро от 15 човека, около които ще градим бъдещето. Разликата между мача с Унгария, в който загубихме с 0:3, е, че тогава играхме катастрофално. Отборът играе добре. За да постигаш резултати, трябва да играеш добре.

    Антон Недялков водеше цялата защита. Петко Христов също. Когато те се върнат, ще имаме една стабилна защита. Не можем да се сърдим на младите, защото това е процес, който трябва да изтърпим. Дори да посадиш едно цвете, трябва време да порасне. Трябва да го ториш и поливаш. Всички българи искат да има резултат. И все пак срещаме силни отбори със скъпи играчи като Сърбия и Черна гора.

    Аз виждам толкова много грешки в треньорите, които работят всекидневно с футболистите. Младен Кръстаич има три дни да работи с тях. Този синхрон ще го намерим, когато намерим точните футболисти. Това са най-добрите футболисти в България и го твърдя. Нормално е всеки друг да има свое мнение.

    Когато направим ядро от 7-8 футболисти в топ 5 първенствата, тогава ще можем да се борим с отбори от средноевропейско ниво. Това е функция на клубовете да си развият играчите и те да отидат в чужбина. Ние имаме време да работим с тях в рамките на 3 дни. Аз не съм адвокат на Младен Кръстаич, но как се очаква от него да поправи грешките им. В моите мисли на дневен ред не стои оставката му", сподели Гонзо.

Дир.бг