Серхио Рамос се е разбрал за трансфер с Бешикташ преди да промени мнението си и да се завърне в родния си клуб Севиля.

Централният защитник подписа с андалусийци 18 години, след като напусна в посока Реал Мадрид и се превърна в един от най-добрите в света.

Рамос премина в Севиля след затварянето на трансферния пrозорец, като причината е изненадващо обаждане от спортния директор Виктор Орта. През цялото лято в Севиля отричаха, че четирикратният победител в Шампионска лига може да бъде привлечен, но това се случи.

Вицепрезидентът на Бешикташ Серхан Четинсая разкри интересни подробности около преговорите с Рамос, като дори е станало ясно, че защитникът е имал намерение да вкара 25 гола през сезона.

    "Работихме здраво по трансфера на Рамос. Имахме договорка, но не се получи. Като фен на Бешикташ много щях да се радвам да го видя в отбора. Преговаряхме 18 или 19 дни. Парите не бяха важни за него. Той получи оферта от 27 милиона евро за година и дори не помисли върху нея.

    Гути също говори с Рамос и го убеди да дойде в Бешикташ. Рамос ни даде зелена светлина, като дори говорихме за бонусите за неговия агент. Бяхме подготвили договoрите и ги изпратихме. Поканиха ни в къщата им в Мадрид, за да договорим последните детайли. Дори дълго обсъждахме какъв бонус да получи, ако вкара 25 гола през сезона. Той вярваше, че може да го постигне.

    Общо шест клуба се бориха за подписа му, като Галатасарай също бе сред тях. В хода на преговорите ние нямахме място в Шампионска лига, но въпреки това го убедихме", споделя Четинсая.

Все пак Рамос избра романтичния подход и се завърне в Севиля, където не успя да сдържи сълзите си при представянето пред феновете.

Дир.бг