Германия се отърси от кризата с пет поредни мача без победа и спечели за престиж срещу световния вицешампион Франция - 2:1 в контрола в Дортмунд.

Преди дни Бундестима бе разбит на терена от Япония с 1:4, а от медии и експерти в Германия бе съсипан от критики. И това доведе до уволнение на селекционера Ханзи Флик, който тази вечер бе заменен на скамейката от временно изпълняващия длъжността му Руди Фьолер, директор на националния отбор като постоянна функция.

Ветеранът Томас Мюлер, който се бе отказал от тима след Мондиал 2022, но се върна преди дни, вкара в 4-ата минута и поведе разколебаните си съотборници към победата.

Франция натисна, имаше и няколко ситуации да изравни, но не успя да го стори. Вратарят на Германия Марк Андре тер Щеген бе герой за своите, а в 87-ата минута Лирой Сане завърши страхотна контраатака за 2:0.

Секунди по-късно Антоан Гризман реализира от дузпа за 1:2, но нямаше време за повече от страна на "петлите". Те оставиха Килиан Мбапе изцяло на скамейката, като Дидие Дешан отказа да го пусне дори като резерва.

В Глазгоу бяха отбелязани 150 години от първия мач в историята на футбола изобщо на ниво национални тимове - между Шотландия и Англия. Двата отбора се срещнаха в контрола, която е далеч от определението "приятелски мач", като атмосферата напомняше по-скоро люто дерби с огромен залог.

Англичаните спечелиха с 3:1, след като вкараха два ранни гола и позаглушиха враждебността на стадион "Хемпдън". Фил Фодън и Джуд Белингам се разписаха до почивката. Халфът на Реал Мадрид направи знаменит мач, той бе ключовата фигура в отбора на гостите и тази вечер, след като в първите си мачове с белия екип на "кралете" прави чудеса.

Именно Белингам даде страхотна асистенция на Хари Кейн за 1:3 в 81-вата минута. Преди това англичаните имаха няколко трудни момента, след като в 67-ата Шотландия намали резултата с автогол на Хари Магуайър.

Поредната конфузна изява на критикувания за всичко бранител на Манчестър Юнайтед върна в играта домакините, които извън тази ситуация имаха малко аргументи срещу по-класния съперник в 116-ото издание на Битката за Британия.

Dir.bg