С два бързи гола на Давиде Фратези до 29-ата минута Италия взе сериозна преднина, а впоследствие спечели ключова победа с 2:1 у дома срещу Украйна в квалификациите за Евро 2024.

Полузащитникът на Интер изригна с две попадения на "Сан Сиро", а почти до края на първото полувреме изглеждаше така, че домакините просто ще пометат украинците.

Гостите не направиха почти нищо, докато в 41-вата минута опитният Андрий Ярмоленко не намали при първата им опасна атака.

През второто полувреме картината не бе чак толкова по-различна, но все пак отборът в жълти екипи опитваше да стигне до точката. Италия, водена от новия си селекционер Лучано Спалети в неговия втори мач, обаче контролираше събитията.

И успя да се върне в коловоза за класиране на европейското, където трябва не само да иде, а и да защитава титлата си. Но италианците стартираха със загуба от Англия, допуснаха и реми със Северна Македония преди дни в Скопие...

С успеха днес се изравниха по точки с Украйна на второто място в групата - по 7, но с по-добра голова разлика "адзурите" са втори. Англия води убедително с 13 т.

Скандал в Букурещ: Транспарант "Косово е Сърбия" спря европейска квалификация
Виж още
Скандал в Букурещ: Транспарант "Косово е Сърбия" спря европейска квалификация

В същата група Малта загуби у дома от Северна Македония с 0:2, като с тази победа гостите също събраха 7 точки и битката за второто място всъщност ще е между три тима.

Италианците обаче са играли четири срещи, а северномакедонците и украинците - по пет.

Белгия и Австрия отвориха широко вратите към Евро 2024 с победи тази вечер, като в група F тези два отбора вече изглеждат практически недостижими.

Белгийците очаквано разгромиха гостуващия Естония с 5:0, а австрийците минаха с 3:1 през гостуването в Швеция, като два гола вкара неостаряващия ас Марко Арнаутович.

Така тези два състава имат по 13 точки на върха в класирането, а шведите остават с 6, далеч от тях. Остават по три мача за всички три състава, но нещата изглеждат предрешени.

Швейцария също не сбърка - 3:0 у дома над Андора, с което вече има 14 точки на върха в група I. Драмата там бе в Букурещ, където политика спря мача Румъния - Косово, а Израел невероятно трудно пречупи Беларус на свой терен с 1:0, като голът дойде в добавеното време.

Израелците са трети с 11 точки, а втори с трудната победа над Косово с 2:0 вече са румънците.

В група А Испания разгроми с 6:0 Кипър и вече има 9 точки на второто място. Първи са шотландците с 15. Феран Торес се разписа два пъти, Гави, Микел Мерино, Хоселу и Алекс Баена също реализираха за разгрома на Ла Роха.

В същата група Норвегия измъкна трудно 2:1 у дома над Грузия и е трети със 7 т., а головете вкараха Ерлинг Холанд и Мартин Йодегор.

Дир.бг