Ново попълнение на Реал лъже за възрастта. Това твърди един от бившите скаути на испанския гранд Маноло Ромеро, който разбуни духовете с интервю за бразилеца Ендрик.

Нападателят официално е на 17 години, като бе закупен от Реал още на 16 и оставен да се обиграва в Палмейрас, докато навърши пълнолетие. За него Кралския клуб ще плати 35 милиона евро, които могат да достигнат 50 с бонусите.

Ромеро твърди, че Ендрик е скрил поне 2 години от реалната си възраст, а думите му пред Cadena Ser предизвикаха огромен отзвук.

    "Винаги съм имал съмнения относно Ендрик дали възрастта, която казват, е истинската. Да, защото физически е твърде добре оформен. Позволете ми да имам око за тези неща. Имам съвсем резонни опасения, че той е поне с 2 години по-възрастен. Напомня ми на случая с Фалкао, който дойде в Европа "подмладен" също с 2 години", заяви Маноло, който бе главен скаут на Реал за Южна Америка до 2017-а.

Официално Ендрик Фелипе Морейра де Соуса е на 17 години и е роден на 21 юли 2006 г. в Тагуатинга (Бразилия).

Той ще се присъедини към Реал следващия сезон, като споровете за реалната му възраст изглежда, че тепърва ще се разгарят.

Дир.бг