Ламин Ямал определено е под светлината на прожекторите с изключителното си представяне за Испания. Младокът на Барселона, за когото още миналата година ви разказахме детайлно, счупи 5 рекорда за отрицателно време.

Първо той се превърна в най-младия футболист, попадал в стартовия състав на Барселона, след като започна като титуляр в домакинството на Кадис, когато бе на 16 години и 38 дни.

Седмица по-късно Ямал стана най-младият футболист с асистенция в Ла Лига (16 години и 45 дни), подавайки два пъти (на Гави и Роберт Левандовски) при успеха на Барса с 4:3 срещу Виляреал.

В паузата за националните отбори дясното крило стана най-младият дебютант и голмайстор за мъжете на Испания, след като влезе при разгрома със 7:1 срещу Грузия и вкара последния гол в Тбилиси. Това той стори на 16 години и 57 дни.

При успеха на Испания с 6:0 над Кипър пък Ламал стана най-младият футболист, стартирал като титуляр за "Ла Фурия Роха", бидейки на едва 16 години и 61 дни.

Безспорно впечатляваща серия от рекорди за Ямал, който се очертава да е една от следващите суперзвезди на световния футбол.

Дир.бг