Всички 32 отбора, участващи в НФЛ, ще бъдат задължени да имат поне по един чуждестранен играч в съставите си през следващия сезон. Новината идва от един от най-авторитетните журналисти, отразяващи америакнски футбол - Адам Шефтър.

С това свое действие ръководството на Лигата се надява да увеличи популярността си и извън пределите на САЩ, където играта все още не е толкова известна, колкото например другите големи американски професионални лиги - НБА и НХЛ.

Поне към момента обаче от НФЛ няма да задължават отборите да включват въпросните чужденци в състава от 53 играчи, като това означава, че те ще могат да бъдат част от тренировъчните тимове. Нещо, което е често срещаана практика и към момента.

В над вековната история на Националната футболна лига едва седмина играчи, родени извън пределите на САЩ, са попаднали в Залата на славата. Най-скорошен пример е датчанинът Мортен Андерсен, приет там през 2017 година, като той е и единственият такъв през ХХI век.

Останалите са Бронко Нагурски (Канада, 1963), Стив Ван Бюрен (Хондурас, 1965), Лео Номелини (Италия, 1969), Ерни Щаутнер (Германия, 1969), Том Фиърс (Мексико, 1970), Арни Вейнмейстер (Канада, 1984), Тед Хендрикс (Гватемала, 1990) и Ян Стенеруд (Норвегия, 1991).

Дир.бг