Ансамбъл "Родопа" Смолян гостува в Шумен. На сцената на драматично-куклен театър "Васил Друмев" на 28 септември от 19.00 часа ансамбълът ще представи трилогията „ИЗТЪРВАНИ РИТМИ“ .

Това е най-новият проект на ансамбъл „Родопа“. Върху фона на най-прочутите песни, свирни и хороводни стъпки, почерпени от автентичното богатство на родопския етнос, е прокарана стара, колкото древното време „сюжетна линия”: съпротивата на бащиния авторитет към „севдата” на женското чедо, дръзнало да залюби „неподходяща” изгора, несъответстваща на бащините критерии за богатство и материален просперитет, споделят от ансамбъла.

Трилогията е определяна като стъпка към фолклорен мюзикъл. С мултимедийни изразни средства са включени образи от творби на известни български художници. На сцената се рисуват с танц и ритми знакови платна на Владимир Димитров - Майстора, Александър Жендов и други картини на наши велики творци, като чрез родопска фолклорна атмосфера ансамбълът пресъздава вечната борба между Доброто и Злото.

Спектакълът се реализира с помощта на огромна мултимедия и мултимедиен екран, които създават мултимедийна сценография. По този начин фолклорен ансамбъл „Родопа“ поставя началото на нов начин на представяне на българския фолклор и изкуство.

Билети може да закупите от касата на театъра и онлайн от Грабо.бг. Телефон за информация и резервация: 0897 257 444.

ШУМ.БГ