Отборът на “Васил Левски” Нови пазар загуби с 24:33 от “Свиленград” срещата си от 1-ия кръг на първенството по хандбал в А група при жените.

Двубоят се игра в залата в Свиленград, в която домакините рядко допускат някой да ги победи. Така стана и този път срещу “Васил Левски”. След 4 минути игра без гол, опитният състав на “Свиленград” съумя първи да отбележи. До средата на полувремето момичетата от Нови пазар не позволиха на “Свиленград” да направи голяма разлика в головете, но силите им не стигнаха и преди почивката домакините вече водеха с 18:9.

В началото на втората част тимът от Нови пазар намали изоставането си до 5 гола, но със серия от 6 безответни гола в средата на полувремето “Свиленград” направи разлика от 10 попадения, което бе достатъчно да спечели мача.

Зa „aмaзoнĸитe“ Kpиcтинa Mилaнoвa cе отличи с 14 гoлa, пo 4 дoбaвиxa Cтeфĸa Aгoвa и Paлицa Димитpoвa.

Зa мoмичeтaтa oт Hoви пaзap нaй-peзyлтaтнa бeшe Гaбpиeлa Cтeфaнoвa c 6 гoлa, Блaгoвecтa Йocифoвa и Лидия Бaĸъpджиeвa отбелязаха пo 5.

В 2-ия кръг на шампионата, на 7 октомври “В. Левски” гостува в Сливница на едноименния тим.

В елитното първенство при мъжете “Шумен” записа втора победа. В среща от втория кръг шампионите надиграха в Българене „Левски” с 38:28.

Разликата в класите на двата отбора пролича още в първите минути и шуменци бързо поведоха с 4:0, увеличиха преднината си до 12:4, а на полувремето поведоха с 23:11 – разлика, която домакините от “Левски” нямаха сили да стопят през втората част.

Добрият аванс даде възможност на треньора Никола Карастоянов да даде шанс за изява и на по-младите играчи, каквато бе тенденцията и през миналия шампионат. В игра влязоха и тримата вратари в на отбора – Хасан Хасанов, Кисьов и Стефанов.

Александър Димитров и Кирил Савов вкараха по 9 гола за победата. Йордан Михайлов добави 5, по 4 пъти се разписаха Юсню  и Сали.

В 3-ия кръг на първенството “Шумен” гостува на “Чардафон” в Габрово.

ШУМ.БГ