Шампионът Лудогорец допусна най-тежката загуба в модерната си история. Разградчани загубиха с 1:7 при гостуването си на датския Нордшеланд, за да допусне първо поражение в груповата фаза на Лигата на конференциите.

Досега хегемонът в родния футбол не бе допускал 7 гола - след 0:6 срещу Арсенал като гост в Шампионската лига през 2016-а и 0:6 отново далеч от дома, но срещу Еспаньол в Лига Европа през 2019-а.

Така тенденцията за неуспешно представяне срещу съперници от Дания продължава. "Орлите" нямат победа в мачове с противници от тази страна вече шест поредни двубоя, след като преди това през годините се бяха изправяли срещу Копенхаген и Мидтиланд, но без успех.

Кошмарно начало сякаш предизвести какво очаква футболистите на Ивайло Петев при далечното гостуване. Те изостанаха в резултата още преди да са минали и две минути игра, след като Руан игра с ръка в собственото си наказателно поле, а съдията отсъди дузпа, вкарана от Маркус Ингвартсен.

Нова дузпа, но този път за Лудогорец, възстанови равенството. Рожденикът Оливие Вердон върна надеждата за българския тим с попадение от 11 метра в 9-ата минута, но те буквално нямаха време да се зарадват, защото кошмарна грешка на вратаря Сержио Падт им коства нов гол.

Стражът не успя да обработи добре топката с крака и тя му бе отнета от Ибрахим Осман, реализирал от метър разстояние за 1:2.

Именно крилото бе най-деен от домакините и точно когато разградчани сякаш успяха да се успокоят и погледнаха малко повече към вратата на съперника, задържайки се в противниковата половина, Йепе Тверсков матира Падт с глава за 1:3 в 31-ата минута. Само две минути по-късно падна и четвърти гол, реализиран от Бенямин Нигрен, като това бе всичко за първата част.

Лудогорец направи опит да се съвземе, като Бърнард Текпетей изпробва датския вратар с мощен удар в 53-ата минута, но той спаси. Почти веднага след това Аксел фон Витри получи куриозен жълт картон, след като смени фланелката си без разрешение от съдията, а петнадесетина минути по-късно Нордшеланд продължи наказателната си акция.

Dir.bg