Мъжкият национален отбор по волейбол на България не успя да повтори подвига си от мача с Нидерландия, в който нашите записаха чиста победа в група С от олимпийската квалификация. Тимът ни, воден от Пламен Константинов, загуби от Канада с 0:3 (21:25, 17:25, 18:25) в петия си мач от турнира в Сиан (Китай).

Така родните представители отбелязаха трета загуба, като с две поражения и 6 точки остават на шесто място във врменното класиране. Загубата намали до минимум евентуални шансове за второто място и олимпийска квота, предаде БНР.

Волейболистите ни нямаха същия устрем както срещу нидерландците, нямаха и ден за втори такъв мач. Те се опитаха да се борят с Канада, но съперникът се оказа непробиваем. Той бе водешият тим на полето почти през цялото време и не допусна нашите да вземат инициативата нито за миг. Страхотни действия в защита и стабилна блокада бяха в основата на лидерството им.

Волейболистите ни стояха близо до съперника в първата част, но в решителните моменти загубаха концентрация. В следващите две "кленовите листа" ни разбиха.

Селекционерът Пламен Константинов се опита да промени ритъма чрез смени, дори и нетипични. Младият Симеон Николов започна да ръководи играта, Аспарух Аспарухов влезе в посрещане, а на поста диагонал заигра централният бликировач Илия Петков. За съжаление и тези рокади не успяха да внесат някаква промяна. Канада показа стабилност и концентрация и затвориха мача в три гейма.

Dnes.bg