Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев отпадна във втория кръг на турнира "Мастърс 1000" в Шанхай с награден фонд от 8,8 милиона долара.

Германецът, поставен под номер 9, отстъпи с 3:6, 1:6 на руснака Роман Сафиулин, а мачът бе повторение на финала на турнира в Чънду отпреди две седмици, който тогава бе спечелен от Зверев.

Натрупаната умора у Зверев от многото мачове в последните седмици определено повлия на играта му и той не бе конкурентоспособен в срещата. От друга страна Сафиулин показа отлична игра на ретур и доминираше над германеца по всички показатели.

В третия кръг Сафиулин ще играе с американеца Бен Шелтън, който се справи с 6:4, 6:4 с Хауме Мунар от Испания.

Катастрофална загуба сполетя и третия в схемата Холгер Руне. Датчанинът падна с 0:6, 2:6 от американеца Брендън Накашима за едва 67 минути игра. Руне трябваше да спасява точки за пробив във всеки един без един от геймовете, в които сервира и логично допусна поражение.

В същото време Накашима бе безупречен на сервис, не позволи нито един пробив и само веднъж в целия мач бе изправен пред брейкбол.

В третия кръг Накашима ще срещне китаеца Чжъчжън Чжан, който спечели с 4:6, 6:3, 6:4 срещу поставения под номер 28 Томас Мартин Етчевери от Аржентина.

Номер 11 в схемата Алекс де Минор от Австралия, номер 14 Феликс Оже-Алиасим от Канада и номер 17 Лоренцо Музети от Италия също се сбогуваха с Шанхай още след първите си мачове, а един от малко поставени, който постигна победа в днешния ден, бе Каспер Рууд. Норвежецът нямаше притеснения срещу Йошихито Нишиока от Япония и го отстрани след 7:5, 6:0.

В следващия етап поставеният под номер 8 Рууд ще играе с американеца Кристофър Юбанкс.

БТА