Шампионите от “Шумен” записаха трета поредна победа в елитното хандбално първенство при мъжете. В Габрово срещу “Чардафон” шуменци победиха с 38:29 (18:12).

Срещата бе от 3-ия кръг на А група, това бе и трето гостуване на шуменци за сезона. Съставът на треньора Никола Карастоянов пое инициативата в мача от първите минути, поведе в резултата и не позволи на домакините да поднесат изненада. Разликата в головете бе 6 на полувремето, а през втората част шуменци я увеличиха и записаха победа.

В следващия кръг “Шумен” за първи път този сезон излиза пред собствена публика. На 14 октомври, от 14,00 часа в зала “Арена Шумен” шампионите посрещат “Добруджа' Добрич.

В мач от 2-ия кръг на хандбалното първенство в А група при дамите “Васил Левски” Нови пазар загуби като гост на “Сливница” с 24:32 (11:14).

Домакините имаха лек превес през първата част, но момичетата от Нови пазар не позволиха на “Сливница” да натрупа голяма разлика в головете. Преследването продължи до средата на втората част, като в 45-ата минута резултатът бе 20:18 за “Сливница”. Последваха пропуски в атака и грешки при разиграването за “Васил Левски” и домакините поведоха с 27:21 девет минути преди края на двубоя. Разликата се оказа нестопяема за отбора от Нови пазар и той записа втора загуба.

В шампионата при дамите има пауза, а след нея на 22 октомври от 16,00 часа “Васил Левски” ще има първо домакинство за сезона. В залата в Суворово тимът посреща “Етър” Велико Търново.

ШУМ.БГ