Световният №2 Карлос Алкарас подходи философски след загубата от Григор Димитров в осминафиналите на "Мастърс" турнира в Шанхай. Първата ни ракета надви испанската суперзвезда в трисетова битка, за да си осигури класиране за полуфиналите, където го чака Николас Джари от Чили.

20-годишният Карлитос смята, че въпреки поражението, играе много добър тенис в момента, но все пак има върху какво да работи, за да подобри представянето си още повече. И не пропусна да отдаде дължимото на Димитров.

    "Винаги казвам, че може да намериш повече положителни неща и да подобриш играта си след загуби, отколкото след победи. Научих своите уроци и си взех поуки след тези турнири в Китай", каза той относно отпадането си в Шанхай и в Пекин, където пък напусна турнира в четвъртфиналите. И не пропусна да говори за представянето на Гришо.

    "Беше много добър в първия сет, а след това започна и втория отлично, задържайки това ниво в остатъка от мача. Не ми позволи да играя моята игра. Борех се постоянно за това, но не успях. И това се оказа ключово. Смятам, че той игра просто великолепно. Беше на съвсем различно ниво спрямо предишните ни мачове. Ако искам да победя този Григор, трябва да бъда по-добър", добави още Алкарас.

В четвъртфиналите Григор има за мисия да победи за първи път в кариерата си Николас Джари, след като до момента има две загуби с два мача с този опонент.

Но трябва да се отчете, че и двете са на клей - през 2019 година в три сета в Барселона (6:2, 4:6, 6:7(2)) и по-рано тази година, когато отстъпи във финала на турнира в Женева (6:7(1) и 1:6).

Според букмейкърите Димитров е категоричен фаворит в сблъсъка, като ставката за негов успех в петък е около 1.40, а шансовете на Джари са оценени на между 2.60 и 2.80.

Дир.бг