Оставих пари за стадиона, оставих и за хиподрума. Досега щяха да са готови, ако управлявахме. Професоре, ако гласуват и станеш кмет, ангажиментите за стадиона, за хиподрума остават. Ако не станеш кмет, ще дойдат след няколко години да се молят да станеш.

Това каза днес на среща с жителите на Шумен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В препълнената зала на ДКТ „Васил Друмев“ бяха кандидатите за кметове на Шумен проф. Георги Колев, на Велики Преслав - инж.Янко Йорданов, на Смядово - Иванка Петрова, на Каолиново - Назми Халид, на Каспичан – Златин Центов и на Нови пазар – Ангел Куцаров.

В началото на срещата Борисов изказа разочарованието си от отсъствието в залата на кмета на Шумен Любомир Христов. „ГЕРБ не сме династия. И аз мисля, приятелю, да си два мандата депутат, да си два мандата кмет, да сме открили десетки обекти, предприятия, църкви и да дойда в Шумен и да не ме посрещнеш, ме натъжи“, сподели Бойко Борисов.

Той напомни за помощта, която е оказвал на Христов през двата му мандата - даването на казармите на общината, решаването на проблемите с пречиствателната станция, изграждането на зала „Арена Шумен“, за санирането на сградите. „С кое го засегнах? Още преди половин година му казах, че искам да променяме нещата, просто се изчерпваме. Нека е водач на листа, да е тук до нас. Сигурно и той има някаква причина, но партията е по-важна от всичко и ние сме длъжни да правим промени“, каза Борисов и изказа съжаление и че кметът на Хитрино Нуридин Исмаил е постъпил по подобен начин.

„Времената стават все по-трудни. Но аз ви обещавам подкрепа, защото за този град и региона нямам неизпълнено обещание“, каза лидерът на ГЕРБ. Той изказа увереност в победата на предстоящите избори и пожела освен кмет, проф. Георги Колев да стане и академик.

От трибуната кандидатът на кмет проф. Георги Колев благодари на Бойко Борисов и общинския председател на ГЕРБ Албена Иванова, че са повярвали в него.

„За мен е особено вълнение да съм кандидат за кмет на ГЕРБ, защото предложението е на най-силната политическа партия в България. Това е отговорност. Още повече отговорност е да застанеш в родния си град, в който си живял 65 години, в който си израснал, в който си учил, в който си работил и в който последните дни ще минат. Всеки един от съгражданите ме познава и нямам право, изправяйки се пред вас, да се компрометирам“, каза проф. Колев.

Областният председател на ГЕРБ в Шумен Ралица Тодорова припомни, че само за периода 2017-2021 г. в община Шумен с постановления на Министерски съвет са влезли  около 55 милиона лева за инфраструктурни проекти. „Местната власт е гръбнакът на държавността и от нея зависи и се определя начинът за това как ще изглеждат нашите градове и села. Пожелавам успех на нашите кандидати за кметове на населени места - някои по два мандата кметове, други нови и заредени с енергия да водят хората към по-добър живот. Поръчвам им да сформират добри екипи, които със своите знание и умения да подпомагат нашите общински кметове, защото само по този начин те могат да реализират успешно своите управленски програми“, каза Тодорова, като не пропусна да благодари на лидера на партията и за подкрепата за изграждането на новите два църковни храма в Шумен и Каспичан.

Към събралите се в залата шуменци се обърна и народният представител Илтер Бейзатов: „Скъпи приятели, тези избори са много важни, както за нашия град, така и за държавата. От няколко години обаче общините са на нула - няма никакво финансиране.  Всичко  сега обаче е в нашите ръце и трябва да направим така, че нашият представител проф. Колев да спечели изборите и след рокадата в София да започнем да работим за Шумен и за останалите области“.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Пресцентър на ПП ГЕРБ - Шумен