Криминално проявен мъж от Нови пазар избяга от полицейска проверка на пътя, изостави в колата си в нива, но по-късно бе заловен, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Случката се разиграла вчера преди обяд. Екип на РУ - Нови пазар осигурявал безопасността на движението край града. Около 10:50 часа полицейските служители подали сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Опел Синтра, с чужди регистрационни табели. Водачът не спрял, а при преминаване покрай екипа увеличил скоростта си на движение. Полицейските служители забелязали, че зад волана е неправоспособен мъж от Нови пазар, криминално проявен.

Последвали го, но нарушителят навлязъл в земеделска нива, изоставил автомобила и избягал. При проверка на превозното средство е изяснено, че табелите са предназначени за друг автомобил.

Малко по-късно мъжът е установен и разпитан. За извършено престъпление по чл. 345 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. По време на извършената проверка в жилището му на ул.“ Янаки Вергиев“ полицейските служители намерили и иззели ъглошлайф, винтоверт и дрелка и различни инструменти. Ще се изяснява дали са предмет на кражба от автоморга в града, регистрирана преди няколко дни в полицейското управление.

ШУМ.БГ