Отборът на юношите до 16 г. на хандбален клуб “Шумен 61” записа равенство и загуба на втория турнир за първенство на зона “Черно море”, който се проведе днес в Кубрат.

Шуменци, които играят от скоро заедно като отбор, имаха трудни съперници – лидерът “Кубрат” и един от фаворитите за челните позиции “Добруджа” Добрич.

Срещу “Добруджа” момчетата на треньорката Лариса Косенко изиграха много добър мач и на полувремето водеха с 10;8. Неопитността им, обаче не им позволи да задържат предимството си и те записаха равенство в края на мача – 21:21.

Срещу лидера в зоната “Кубрат” момчетата на “Шумен 61” се раздадоха, но не успяха да преодолеят съперника и загубиха с  18:25.

В първия турнир от първенството, проведен в Добрич, “Шумен”, записа победа срещу ”Калиакра” с 22:20 и загуба от друг от фаворитите - “Спартак” Варна с 10:16.

В следващия турнир от шампионата “Шумен 61” ще има домакинско предимство. Надпреварата е последна за есенния дял и ще се проведе на 2 декември в зала “Арена Шумен”, а шуменци ще търсят реванш от “Кубрат” и ще излязат за първи път срещу тима на “Опака”.

Целта пред наскоро сглобения отбор на 16-годишните е класиране за финалите на Държавното първенство.

ШУМ.БГ