Най-висока избирателна активност до обедните часове на днешния втори тур на местните избори е отчетена в Каспичан – 17,94%, сочат данните на ЦИК.

В останалите две общини, където се гласува днес активността към 11,0 часа е ниска. В Шумен тя е 8,39%, във Велики Преслав - 8,37%,

В Шумен правото си на глас са упражнили 6499 избиратели от общо 77388, включени в избирателните списъци. Денят на изборите в най-голямата община от областта преминава спокойно.

“При нас няма постъпили сигнали и жалби с нарушения. Към обедните часове няма регистрирани големи проблеми с машините за гласуване. В двете секции в с. Мадара машините работиха на батерии, поради липсата на ток след вчерашната буря. Не са ни сигнализирали допълнително и явно проблемът с ел. захранването е решен” каза на пресконференция говорителят на ОИК – Шумен Делян Нанев.

Той допълни, че до знанието на всички секционни комисии е сведено писмо на ЦИК, в което изрично се упоменава, че видеонаблюдението в секциите не трябва да се спира по никакви причини, когато бъде пуснато един път.

ШУМ.БГ