Над 2 кг канабис са намерени в имоти в Плиска и Шумен, ползвани от 46-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В хода на проведени оперативно - издирвателни мероприятия за разкриване на престъпления с наркотични вещества служители на РУ - Нови пазар извършили претърсване в частен имот в Плиска, ползван от 46-годишен шуменец. Там намерили иззели около 1300 грама суха зелено-кафява маса и около 450 грама зелена маса. Мъжът признал, че е канабис.

Последвало е претърсване в дома му в град Шумен, където били намерени и иззети около 345 г канабис.

На основание чл. 72, ал.1, т.1 от ЗМВР шуменецът е задържан за срок до 24 часа . Работата по досъдебното производство продължава под надзора прокурор от Окръжна прокуратура, добавиха от полицията.

По-късно от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна съобщиха, че Окръжна прокуратура – Шумен е привлякла към наказателна отговорност и е задържала за 72 часа 46-годишен мъж, държал с цел разпространение около 1300 грама марихуана

Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане за налагане на най-тежката мярка спрямо мъжа „задържане под стража“.

К.Д. е задържан на 6 ноември 2023 година при реализация на РУ - Нови Пазар. При претърсване на два адреса, намиращи се в град Плиска и в град Шумен, използвани от 46-годишния мъж, били намерени и иззети около 1300 грама марихуана. Намерено било и друго количество тревиста маса, като точните грамажи на иззетото ще станат ясни след извършване на процесуални действия.

Обвиняемият не е криминално проявен и не е известен на органите на реда, допълниха от пресцентъра на прокуратурата.

ШУМ.БГ

ШУМ.БГ