Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов изигра 81 минути на високо ниво за равенството на ПАОК 2:2 на свой терен срещу шотландския Абърдийн. Гръцкият отбор събра 10 точки и остава начело в класирането на група G и се класира за елиминациите през пролетта предсрочно.
    На 2-о място е Айнтрахт (Франкфурт), който има 9 след днешната победа над финландския ХИК (Хелзинки).
    Домакините от Солун имаха надмощие през по-голямата част от мача, но не успяха да стигнат до успеха, а вместо това бяха наказани при единствените две атаки на шотландския отбор.
    Дюк откри за гостите за Абърдийн в 14-ата минута, но в 23-ата бразилецът Тайсон възстанови равенството след асистенция на Кирил Десподов. Изобщо Десподов блесна не само с центрирането си за 1:1, но и подаде още поне три добри топки, които неговите съотборници пропуснаха. Малко преди да бъде заменен, той също можеше да опита късмета си да вкара, но си попречиха с Магомед Одзоев.
    След почивката ПАОК отново натисна и стигна до пълен обрат, като този път Мбвана Самата се разписа за 2:1, използвайки хитрото подаване на Трост-Еконг. Но радостта на гърците беше кратка, тъй като три минути по-късно Джейми Макграт изравни, наказвайки нова грешка на отбраната. Кирил Десподов пък беше заменен в 81-ата минута от сръбското крило Андрия Живкович.

В другата среща от групата Айнтрахт стигна до успеха с 1:0 в Хелзинки с попадението на Фарес Шаиби половин час след началото на второто полувреме.

В група Н Нордселанд (Дания) не успя да постигне нищо повече от точка след 1:1 у дома със Спартак (Търнава, Словакия). Домакините поведоха с гол от дузпа на Маркус Ингвартсен в 32-ата минута, а през втората част ветеранът Михал Дуриш изравни след асистенция на нигериеца Келвин Офори.

С това равенство Нордселанд събира 7 точки, Лудогорец е с 3, а Спартак Търнава взе първия си актив. Фенербахче е на върха с 9 пункта.

В група С Виктория (Пилзен) също се класира напред, тъй като победи за втори път Динамо (Загреб) с 1:0 и събра 12 точки от 4 мача. Единственото попадение вкара Томаш Хори от дузпа в 34-ата минута, а наказателният удар беше отсъден заради игра с ръка на Йосип Мишич. В края на мача двата отбора пропуснаха по една добра възможност за гол.

В другата среща от групата Астана и Балкани не си вкараха голове. За Астана на резервната скамейка беше българският треньор Саид Ибраимов. И двата отбора имаха по равен брой ситуации и на този фон нулевото равенство е реален завършек. Най-чистата обаче беше за гостите в 82-ата, пропусната от Назми Грипши.

След днешните мачове Балкани и Астана остават с по 4 точки, Динамо (Загреб) е на последното място с 3.

В група D Будьо Глимт събра 7 точки след успех с 2:1 като гост на Бешикташ. По-късно днес ФК Брюж приема Лугано. В група Е Легия (Варшава) победи с 2:0 босненския Зрински Мостар и вече има 9 точки, Астън Вила може да се изравни с тях на върха, ако довечера победи АЗ Алкмар.

В група F Фиорентина има вече 8 пункта заради победата си с 1:0 като гост на сръбския Чукарички, а Ференцварош и Генк завършиха 1:1 и са с по 6 веднага след това.

БТА