Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев определи решението на футболния ни съюз да не допуска фенове на домакинството с Унгария като "абсурдно". Бившият рали пилот бе категоричен, че БФС не е собственик на националния отбор и не трябва да ограничава хората, които искат да гледата футболистите ни.

    "По решение на БФС мачът е преместен в Пловдив. Това, което е много тревожно обаче, е, че той ще се играе на затворени врата. Абсолютно недопустимо е да ограничим гражданите да подкрепят националния отбор. БФС може да администрира футбола, но той не е собственик на националния отбор. Националният отбор е собственост на българите и ние трябва да имаме възможност да подкрепим нашите момчета, особено в труден момент, в какъвто са в момента", заяви министърът пред БНТ.

    "Представете си, че родителите не са доволни от директор на някое училище. И какво прави директорът? Затваря училището и децата минават да учат онлайн. До какво би довело до това? Ако теб те е страх от нещо, не можеш да се криеш при затворени врата. Това единствено ще нагнети още повече напрежение. Не мога да разбера с какъв акъл ограничаваш хората да подкрепят националния им отбор, който е отборът на българите?", добави той.

    "БФС трябва да намери решение на този казус. Настоявам хората да не бъдат ограничавани. Не може да се затварят стадион, когато има проблем. Това не е решение. Трябва да намериш решение на проблема. Вместо да се чудим как да напълним трибуните, ние ще затворим стадиона, за да не влязат вътре. Това е абсурдно. Категорично настоявам да се намери решение. Ако сега не бъде допусната публика на този мач, какво правим за следващия, за по-следващия? Така ли ще караме? Абсурдно е. Стадионите трябва да бъдат отворени", обобщи ситуацията Илиев.

Мачът с Унгария е на 16 ноември, като първоначално трябваше да се проведе на стадион "Васил Левски" в столицата, а след това бе преместен в Пловдив, където обаче също има въпросителни относно това дали стадион "Христо Ботев" отговаря на нужните условия да приеме европейска квалификация.

Срещата ще бъде официален дебют на Илиан Илиев като национален селекционер на България.

Два кръга преди края нашите са последни в групата си и нямат шансове за класиране за Евро 2024.

Дир.бг