Барселона победи Алавес с 2:1 като домакин в двубой от 13-ия кръг на футболното първенство на Испания. Каталунците остават на трето място във временното класиране с 30 точки, на две от втория Реал Мадрид и на четири от лидера Жирона. Тимът на Алавес е 14-и в подреждането с 12 точки в актива си.

Гостите поведоха още в първата минута след попадение на 19-годишния нападател Саму Омородион, който бе точен за 1:0. Омородион пропусна нова възможност да се разпише в десетата минута, пращайки топката вдясно от вратата на домакините.

Роберт Левандовски бе близо до изравняване за Барселона в 17-ата минута, но вратарят на Алавес Антонио Сивера отрази удара му, а четири минути по-късно и Педри пропусна шанс за каталунския гранд.

Пак Само Омородион застраши вратата на Барселона в 30-ата минута, когато удари греда за Алавес.

Левандовски падна в наказателното поле на гостите в 35-ата минута, но претенциите му за дузпа не бяха уважени. В 50-ата минута ситуацията бе подобна с Ламин Ямал, но реферът прецени, че няма основания за отсъждане на дузпа за Барселона.

Роберт Левандовски успя да изравни след точен изстрел с глава в 53-ата минута, когато засече отлично центриране на Жюл Кунде. Полският нападател на Барселона отбеляза второто си попадение от дузпа в 78-ата минута и донесе успеха на домакините.

В продължението гостите имаха претенции за игра с ръка на Ориол Ромеу в наказателното поле, но не последва сигнал на съдията за дузпа.

БТА